POLI Bloggerz

script type

About Me

My photo
| Mello itu saya | Saya itu Mohamad Nazreen | Sedang menuntut di Politeknik | Politeknik apa ? cari sendiri la bole ? | jurusan apa ? bg hint bole ? emm jurusan paling fun ! n cpt habis duit | haha

Wednesday, July 6, 2011

end of semester break !

awww...akhirnya.......setelah dua bulan menempek kat rumah without doing nothing..akhirnya masa untuk kembali ke politeknik 'tercinta' >.< sudah sampai. Emmm..nak kata pasal perasaan saya ? erkk..sometime rasa sebak gila sebak nak tinggalkan mak tersayang dan juga kucing-kucing comel saya...sometime pulak rasa tak sabar gila nak balik bukan sebab rindu dekat politeknik, tapi sebab rinduuu dekat kawan-kawan sana. Rindu gila lah..Emm...memandangkan semester kali ini saya terpaksa mencari rumah sewa kerana permohonan untuk kolej kediaman tidak lulus....sebab apa ? saya sendiri pun tak tahu...biarlah rahsia..haha salah satu faktornya ialah junior kali nie ramai sangat. Durang dah tawan bilik asrama ==" tapi tape...ada hikmah disebalik semua nie..kan kan..jadi esok saya bertolak pukul 6.30 pagi bersama kawan tersayang aathivan @ ahmad..kenapa ahmad ? tanyalah dia...hehe dia bawak kereta..so saya dengan tak tahu malunya nak tumpang lah sekali..hehe so kalau ikut pengalaman pergi balik dari ipoh ke sabak bernam akan mengambil masa lebih kurang 2jam plus plus(+) haha...itu kalau naik kereta...kalau naik bas boleh memakan masa lebih kurang 3jam loh.....aiyaaa...kalau ada highway kan senang...sekejap je dah sampai...so esok lepas je habis daftar..kalau tak ada apa apa lagi program saya akan follow salah sorang kawan balik kuantan ikut dia..hehe duduk sana pun bukan buwat apa...so hari ahad balik ke sabak bernam balik..hmmm hari pun dah makin lewat...nak tido la..ok...bye bye...wish me luck....sorry tade gambar apa apa...^^


*hehe agak skema ayat aku kali nie....pape pun...have fun with your life ^^
www.tips-fb.com

Monday, June 27, 2011

Sahabat : FaiZ Amir

Assalamualaikum.....hmm entry kali nie mello igt mello nak cerita pasal seorang kawan baik mello dunia akhirat iaitu si FaiZ Amir nie...boleh ?? boleh jela kan...:) ok thaxx

emm first of all...rasanya siapa siapa yg rapat dgn mello dah boleh kenal kowt siapa FaiZ Amir tu....kan ? kalau yg tak kenal tu..tape...mello tak marah pun..hehe..nak kenal dia senang je...yg pakai topi merah sepanjang dlm gambar gambar kat bawah tu dye la tu except for 2 pixca haha...nak search Facebook dye ?? taip je Faez Amer...komfirm jumpa...hehe

baru lepas bermanda di Lata Ulu Chepor
OK..FaiZ Amir nie dah berkawan dgn mello sejak dari formOne lg...sekolah rendah memang tak pernah kenal langsung...haha sepanjang 5 tahun kami bersekolah menengah just sekali je kami tak sama kelas iaitu masa formTwo....emm apa yg mello suka sgt berkawan dengan dye nie ada byk sgt sebab....antaranya :

FaiZ Amir nie seorang yg sangat sangat tersangat penyabar...kenapa mello cakap mcm tu ? ok senang je...
setiap kali kitowang nak keluar si FaiZ Amir nie akan dtg rumah mello jemput mello dan selalunya FaiZ Amir akan tunggu depan rumah mello utk tunggu mello bersiap...selalu mcm tu...tapi FaiZ Amir tak merungut pun...dye sabar je..samapi ada satu ketika tu FaiZ Amir tunggu mello sampai tertidur dekat buaian luar rumah mello..nampak tak kesungguhan FaiZ Amir kat situ ?



Padang Polo :)
Selain seorang yang penyabar..si FaiZ Amir nie jugak mello lantik dia sebagai Menteri Kewangan II selepas emak mello...kenapa mello cakap mcm tu ? ok senang je...bagi siapa siapa yg kenal mello mesti dah tawu salah satu perangai mello ialah suka membazir..pantang ada duit banyak dekat wallet..mesti nak beli macam macam...so bila keluar dengan si FaiZ Amir nie...dye akan nasihat mello supaya berjimat sket..dan ayat yg FaiZ Amir selalu cakap dekat mello ialah "nazz,kita bukan orang senang..so jimat jimat la duit tu..beli apa yg perlu je" awww :') thxx FaiZ Amir...walaupun selalunya mello tak dengar ckp dye..hahaha nak tawu apa mello balas ?? "bio pape FaiZ Amir..asey bergaye" hahaha..apa da mello nie...

Padang Polo :)
 Rasanya kan...kalau nak cerita pasal si FaiZ Amir nie sampai besok pun tak mungkin habis....so cukup la setakat nie dulu....tapi kan...kenapa mello tiba tiba nak cerita pasal si FaiZ Amir nie ?? kenapa mello ckp mcm tu ? ok senang je....Hari ini adalah hari terakhir mello dapat lepak lepak dengan si FaiZ Amir nie..yela..si FaiZ Amir nie nak pergi practikal dah...so esok dye kena balik Shah Alam....mello pulak tak lama lagi nak balik poli da..ouhh worse =="


Jadi lepas nie memang dah jarang la nak jumpa lagi....masing masing sibuk....maybe lpas raya baru dpt jumpa kowt :( ouhh no...hmmm so sepanjang mello semester break nie mello banyak habiskan masa dengan dye memangdangkan si FaiZ Amir nie pun tgh cuti...memang elok sangat la tu kan....

Eco Park Botani



FaiZ Amir....aku juz nak cakap kat kaw yg ak syg gle kat kaw doe...kaw kawan terbaik ak...kaw je yg faham ak....kaw je yg boleh tahan dengan perangai ak...thxx kawan.........ingat aw janji kita.....ak na jadi pengapit kaw bila kawin nnt...hahaha janji......hope kaw dpt practikal dkat hotel tu...GOODLUCK !!! all the best......jadi lah chef yg terhebat satu hari nanti..INSYAALLAH...AMIN

mello akan pakai gelang nie sampai bila2 sebagai tanda persahabatan kita :')
www.tips-fb.com

Sunday, June 26, 2011

Pengertian INSOMNIA !

Insomnia dicirikan dengan ketakupayaan bertidur dan/atau ketidakupayaan bertidur selama tempoh yang munasabah. Penghidap insomnia biasanya merungut kerana tidak berupaya menutup mata atau "merehatkan minda" buat melebihi beberapa minit setiap kali. Kedua-dua insomnia organik dan insomnia bukan organik merupakan gangguan tidur. Insomnia biasanya diakibatkan oleh ketakutan,tekanan, kebimbangan,ubat, herba, kafeina, kemurungan atau kekadangnya tanpa sebarang sebab yang ketara. Minda yang terlalu aktif serta sakit fizikal juga boleh mengakibatkannya. Mencari sebab yang mengakibatkan insomnia biasanya diperlukan untuk merawatnya.

erkk.....ok bnda yg korg baca kat ats uh ak copy dari wikipedia..haha itu la dye maksud insomnia dari wikipedia...so lpas baca uh...ada tak yg rasa2 dah kna insomnia ?? hahaha

 itu apa yg aku dapat dari wikipedia. tapi bagi aku insomnia uh senang je..haha
PERTAMA : kalau dah bangun tu pukul dua..tak pun tiga..ataupun empat ptg..memang susah nak tidur la kan mlmnya =="
KEDUA : selalunya kpd yg pakai line BROADBAND  uh selalunya memang akn mngalami insomnia...mana ta nya...kalau on9 waktu siang azab gle la lembapnya...tapi kalau on9 pukul dua tiga pagi..pehh laju gile wa ckp lu..memg susa nak tdo la kan..excited on9 pnya pasal.....

emm rasanya ckup la dua sebab pengertian INSOMNIA menurut kamus MELLO ! haha
kpd yg terasa sy nak mintak maaf dr hujung rambut smpai kuku kaki :)
post nie tade kaitan kat sape2...cuma dedicated kat admin blog nie...khas utk dye..
so sape2 yg tgh stay at nite lg nie...bwk2 la tdo...sesungguhnya bngun awl tu mndatangkan rezeki....chewahh ayt tade uztaz lg ke..hehe terasa plak aku...ok lahh
bye bye www.tips-fb.com

Sunday, May 29, 2011

apa punya malang la ak nie

lepas selesai satu masalah..datang pulak masalah baru.....haishh nasib badan...
dulu pakcik yg handle pasal rumah sewa nie ada cakap kat aku yg rumah sewa yg bakal kami duduk adalah rumah baru...rumah batu...aku menjadi sangat xcited la kan...yela,mau nya tak...mesti la seronok...tambah pulak dye cakap rumah tu besar.

so kami pun decide nak pegi sendiri tengok rumah tu then bayar trus deposit. so antara sbelas org tu..3 orang pegi tgk rumah tu termasuk aku...tp sbenarnya 4 orang yang pegi...lagi sorang tu kawan pmpuan kitowg yg mesra dengan si Aathivan....yang pling bersusah payah skang nie si radzi tu la...sanggup trun dari penang semata2 nak tgk rumah tu...dye tido rumah ak 2 malam....

lepas solat jumaat kitowg pun brtolak la dari Ipoh ke Sabak Bernam...lebih kurang 2 jam lbih kitowang pun sampai la ke tmpat $%^^&* tu...perasaan ingin tawu pasal rumah tu semakin berkobar-kobar..macam mana la rupa rumah tu agaknya..tu la yang ada dalam kepala otak aku masa tu...kami bertemu dengan agen rumah sewa tu dan selepas tu dye guard kitowang ke rumah sewa tu......

beberapa minit kemudian...kami pun sampai la kat rumah tu...naaa!!! amek kaw...tersergam indah sebuah rumah kampung dua tingkat yang nak tnggu masa nak roboh....tu perkara pertama yg terlintas kat otak aku.....nak naik atas rumah tu pun macam takut2 je...tapi nak tawu apa yg terlintas kat otak aku pas tu ?? wau..not bad la...luas jgak rumah nie...byk bilik..tp kecik...byk bilik air gak...


lepas dah puas tengok sekeliling rumah tu..tuan rumah pun sampai..lepas dah sembang2 dgn dye kami pun bayar la deposit....mula2 aku tak berkenan langsung kat rumah tu..ak text sume housemate ak cte psal rumah tu...sume terkejut...tapi lama2 durg bole trima rumah tu...nak dipendekkan cerita...dua hari selepas tu tuan rumah tu hantar mesej kat Radzi ckap...ank sedara dye na dok kat rumah tu so segala urusan kami dengan rumah sewa tu terpaksa dicancelkan,...aku angin al bila baca mesej tu....

aku terus call pakcik yang uruskan rumah sewa tu...pakcik tu pun terkejut ! apatah lagi aku..slepas slesai brcakap2 dgn nada yg agak tinggi dgn pakcik uh akhirnya dye ckp ada satu lagi rumah suda direservedkan kat aku..huhhh lega sket ak dengar....

tapi...macam mana plak keadaan rumah kedua nie ?? rumah kg yg nak roboh jugak ke ?? ataupun sebaliknya ?? bila plak aku nak pegi tengok rumah tu ?? berapa plak sebulan rumah tu ?? besar ke rumah tu ?? peningpening..itu yang ada dalam fkiran aku ssekarang nie..............

excited je kami brempat na pegi tgk rumah tu...aley2 indah kabar dr rupa..dan sekarang rumah tu dlm kenangan plak...
www.tips-fb.com

Wednesday, May 25, 2011

alhamdulillah:) ok la tu.....

bile tgk blog2 org lain nie trasa mcm na update plak blog ak kali nie...lama sgt ta terupadate......haaa semua org dok share2 result dorg kat blog an...so ak pun share jgak la result ak wlauapun ta brapa na mmberansangkan...


tp sbelum tu ak na cte sket la cbaran2 yg trpaksa ak tempuh slepas cuti nie sem......1st skali ak na cte psal tarikh result ak kua....sperti yg sdia maklum tarikh klua result seluruh Politeknik Malaysia jatuh pd 16 May 2011....tp,dsebabkan ad msala yg ntah apa2..sminggu lpas tu bru result kami bole tgk....na tawu ap msala yg ntah apa2 uh ??

nie brkenaan dgn pmbayaran bas ! stupid bas!..pihak pngurusan ad bg pekeliling yg sape2 yg ta byr duit prkhidmatan bus uh result dye akan dtahan,....TAPI...mostly bdak2 klas ak dah B A Y A R ! FULL 3 BULAN PNYA DAH BAYAR! tp kami dianiaya.....HEP ckp duit uh ta smpy kat durg..naik angin la kami.....smpy ak memaki hamun kat page PSIS at fesbuk.....
tp...nasib bek la ad jgak klass mate ak yg prihatin...sanggup dye dtg jauh2 na ke psis uh selesaikan msala nie...THANKS KHALIFH ! n sape2 je yg folow kaw uh.....slepas tu...baru la result kami bole tgk pada 23 MAY 2011...huhhhh....nie la result ak...
wlaupun ta dpt Anugerah Ketua Jabatan(AKJ) sbb ta lpas pointer 3.5 tp sokay la...brbaloi la dgn usaha ak slama nie sbb ak bkn study hard pun...last munite study je....kalo korg nmpak ak study at library..tepi tasik uh...tu sume bkn 100% study...haha brsembang je lbih...kan asrul an...hahaha

next semester bole cbe lg.....akhir2 kata nie na ucapkan trima kasih kat lecturer2 yg byk bg tnjuk ajar wlaupun kdekut sket markah PB uh..tape2...n sume kawan2 bkn je klas ak sume klas DUP n Jabatan Pelancongan & Hospitality...semester satu nie memg best...jmpa korang masa semester dua nnt ok :D



kenangan semasa di Hotel Singgahsana, PJ
www.tips-fb.com

Friday, April 22, 2011

saat saat akhir di poli.....

hangOut brsama kengkawan at sungei beso..


waaa.....trasa sgt bosan duduk dkat poli lama2 nie....ta saba da na balik perak....dok uma..hang ngn kawan2 at sana...serius ta saba da.....tnggal lg sminggu je na abes semester 1 nie......exam plak tnggal lg 3 papers je lg...Tourism Malaysia..Excellent Hospitality n Customer service ngn Professional Development...ak harap tiga tiga paper uh ta susa mcm yg disangka.....

skang nie ak tgh berblogging kat kafe house at sungai besar nie...ngn kawan2 sume....lpak at poli memg tnsion la kan....na study memg ta la lg kan...skang ari sabtu..paper ari slasa...study mlm kang la...hahaha.....
 xtually ak memg tade mood lagsung na blogging skang nie.....lbih ske sembang ngan member2.....
ckup jela stakat nie post ak kali nie.... bye bye...... www.tips-fb.com

Friday, April 15, 2011

pocong @ PSIS

spanjang ak hdup slama 19 tahun nie ak ta pena mngalami sbarang bntuk2 gangguan drpd kawan bek setan nie...H A N T U !....bkn na ckp besa...tp nie la hakikat nya....hmmm...

org salu ckp dduk at asrama nie memg akn salu nmpak bnda2 cm uh...ak ta cye langsung...mana ad hantu !! kan kan....ok ta...memg ad hantu....hantu yg bg ak sgt mnyeramkan.....iaitu...P O C O N G !....can u imagine ??? P O C O N G !! 

ok cte dye cm nie...pd satu mlm jumaat...smalam la kan...ak tgh dok study ngn mbe2 ak utk final nnt....study pnya study...on9 kjap...dgr lgu...then study balik...akhirnya kami bosan....cehhhh...

then si radzi nie ajak la tgk cte hantu indon yg agak seram la bg ak...yela mau ta seram...bpe kali ak trkejut melatah tgk na...sial do.....ok back to the point....kitowg tgk cte seram uh at bilik ak...lampu sume gelap bgai...gentle beb...bru ad aura kseraman nya an...an an an..hahaha

dlm dok tgk2 uh...tiba tiba tiba dan tiba....kitowg 3 dgr satu ketukan dr pintu bilik ak....pehhh...tibe2 meremang bulu roma ak....ok gentle ak on the spot suh radzi bkak...dlm hati ak maybe bdak2 nie kowt na msuk join tgk movie....ok radzi bkak..................

na tawu ap jd lpas uh ???

kowg tgk la sndiri video nie....

video
gmbar nie terbalik....kpala pocong uh sbelah kiri...

skang nie terpulang at kowg na cye ke ta....ak ta suh kowg cye o what....trpulang la...
yg pasti kitowg memg live record bnda nie....

radzi ngn ak mnjerit ktakutan...nsib bek kitowg ta kna histeria o dmam2 bgai...
lpas je kjadian mlm uh....katil yg separate kitowg gabungkan dan baring la ats katil uh 3 owg...

roomate ak ntah pegi mana....

tp kitowg kjap je tdo....pas uh trjaga balik....ta bole tdo la de.....haiyaaa...
kitowg un sembang2 la psal cte2 hantu bgai.....

pas uh ak trasa na g tndas....memg ta la na g sowg an....radzi ngn asrul la jd peneman ak....ak bkn tkut eh...cuma na wt teman mnyembang...haha

lastly....si dua uh da tdo tp ak ta bole tdo lg....kul 6 bwu dpt tdo....
 hahahaha.....

ada sambungan di sebalik cte nie........NANTIKAN.............
www.tips-fb.com

Wednesday, April 13, 2011

study vs bola

hahaha ase ase nya ak da insaf utk final nie.....da smangat da ak study ngn mbe2 ak.....lpas g library kitowang  trus lpak at jabatan pelancongan smbil tgk pmandangan tasik dgn angin yg best gle ahhhh...sonok blaja

 tekun gle do ak study....



 ak ngn asrul ni ha...blakang uh ad pool...ase na trjun je...hahaha



 lpas study pnya study ak pun bwad la rutin harian ak mcm biasa...tnya soklan at durg2 nie..hahaha smbil2 uh ak trang kn la ap yg ak fhm.......ok ta cara ak study ?? haha



sape ckp study tourism senang ?? memang la best...tp na cover dlm kpala otak pasal country2 at dunia nie memg sakit pale tawu ta.....
tgh2 dok lpak tnya2 soklan uh...lalu la plak KP (Ketua Program Jabatan) ak....si radzi uh pun tgur la...tnya KP uh na g mana...dye ckp na g maen bola at stadium...then tetibe dye ajak skali kitowg na folow tgk ke ta....
kitowg pun ap lg....xcited la kan dpt kua dr ceruk poli nie....lpas pnat study dpt tgk owg maen bola un best gak....even mula2 uh ak memg ta na g un...haha

smpy2 je at stadium uh kitowg nmpak ad P A S A R M A L A M.....*tp pd waktu ptg la....
smbil2 na tnggu game stat kitowg un ap lg....*i'm starving bebeh....I NEED food....hahaha...shopping mkanan la kitowg....

tgk uh...ta tawu na pilih mkanan yg mana...mcm da stahun ta jmpa mkanan an...haha

games da stat....kitowg un tgk la.......

 tgk uh......tekun gle....trutama asrul....eh mana radzi ?? hahaha

itulah kesah smalam....games tamat dgn kmenangan poli ak....1-0 menentang SYABAS....haha

kul 7 lbih smpy poli....nsib bek g ngn lecturer...so ta kan mungkin kna saman ahhh ngn warden..haha

byebye
www.tips-fb.com

Monday, April 11, 2011

R E P E A T S E M E S T E R ????!!!

hmm....mnyesal ta myesal la kan....kuiz ohh kuiz...test ohh test....kalaw la ak tawu btapa penting nya kaw brdua msti ak study btul2 sbelum na jawap.....nie ta...pmikiran ak kolot sgt....

td ak ngn mbe2 rmai2 g jmpa some lecturer yg ngaja kitowg utk tnya mrkah pb...n too bad byk lecturer yg tade...tp ad jgak yg ad n da tawu mrkah pb kitowg..the result is...sgt teruk !

ak pk its juz a kuiz..it juz a test...a very simple kuiz and test..but sume uh hnya pmikiran owg yg malas mcm ak...
kuiz ngn test sgt penting tawu ta ?? it carry our mark for the pointer...kalo ta bwat btul2 masa final exam nnt...memg abes la ak....R E P E A T S E M E S T E R !!

i dont want that !!! scary gle dgr pkataan tu...

memandangkan markah pb ak kbanyakan nya ta bpe na memuaskan...so ak kna struggle tahap monyet mngamuk pnya utk final exam next week....ak da tawu da rentak khidupan dan cra pmbelajaran at ipt ni....ak da prhatikan 4 one semester nie....so semester dpn ak kna ubah cara pmikiran ak...ak kna more struggle !!!!

www.tips-fb.com

Sunday, April 10, 2011

study study weh...

waa.....study week dua minggu...best !! haha
da sminngu ak dok at uma....yes memg ak study...study mkn...study on9..study lepak....komfem pointer ak best nnt...kan ?? ok ta =="
dok uma ta study langsung...nyesal balik...tp kna balik...dok poli bosan....
so memandangkan ad lg sminggu cuti utk study...so ak decide na balik poli dan S T U D Y....
student un ta rmai time nie...memg syok la study....
study waktu malam2 memg best....dlm blik ak ad reid ( roomate termanja)..hikhik..asrul ( mbe sekencing..erkkk silap sekamcing) huhh radzi (mbe tregedik) opps...haha zyrul ( mbe terhawt)ouchh...haha n aathivan ( mbe terhangat) hangat ke hangit ?? haha

so ad 6 owg dalam bilik ak nie....
smbil2 on9 fesbuk uh ak un kua kn la buku2 yg ptut utk di study...



subjek yg trlintas at pale otak ak utk study ialah sbject T O U R I S M M A L A Y S I A...best2...
so ak un kua kn la bku nie....

da best da nie...study study dan study then soal2 durg soklan n....
but for 5 minutes only...cehhh....slebihnya na tawu ap kitowg bwat ???

haa amek kaw.....


                         yg dua owg mamat nie dok layan lappy durg...ntah ap dbwatnya ntah....ayokkk....



 yg lagi 3 owg nie haa amek kaw....layan movie Prince of Persia...memg kua soklan exam pasal negara Persia la nnt kan.....hahaha
yg ak dok kutuk2 durg pdahal lg truk....dok layan si fesbuk ni ha...haha cm ne tu ?? ap na wt nie ??



HEHE tu la kesah ak pd mlm prtama study week at poli nie.....

p/s haaa jgn lupa esok continue study lg....ntah ap la xtvt kitowg na wt lak sok..... =)



                                 bye bye www.tips-fb.com

Sunday, March 27, 2011

lama ta lama la kan

assalamualaikum sume......haha
ok fine memg da lama ta update blog nie...
na kata tade masa...ase nya ad je masa...
na kata line lembab..kadang2 laju jgak..
na kata ta tawu na tlis ap...ase nya brsepah2 cte na dluahkan...
ok hakikatnya sgt M A L A S sbenarnya na tlis...haha..tu la jawapan nya..

emmm...na share cte pasal ap dlu ha ??
ok senang cm nie ahh...mello msukkan je sume gmbr2 mello spanjang mello senyap slama nie...ok ?? baiklahh..haha

alamak...gmbr2 ta bole na upload la...nie mesti kes line lembab nie...F*** la kan...

tape la mello cte jela ap yg mello ase na cte..
mcm yg stengah2 owg tawu...sem 1 bg bdak2 politeknik nie bakal smpy ke pnghujungnya...mcm ak...

mcm2 rintangan kami hadapan spanjang tempoh pngajian nie...gelak,ketawa.suka,duka...sume ad...
tp prkara yg pling obvious skali brlaku at sini adlah PERGADUHAN...bkn gdoh tmbuk2 tu...nie gdoh2 biasa je la...tp da jd lua biasa...

mello yg da bniat ta na gdo ngn sape2 nie pun trlibat skali...tp bkn sala mello...sape suh na maen2 guraw2 cm uh...sape ta mara an.....

eh....nnt la sambung balik..........mbe ajak g somewhere jap......tnggu kan post terbaru..........adios~~~ www.tips-fb.com

Thursday, February 24, 2011

melaka kl klang shah alam

heyy heyy...hahaha lama ta update blog an....tu la...byk sgt bjalan mngabeskan duit....ishh2....erkk...tp ak brjalan nie pun sbb na wt assigment utk subjek tourism malaysia....tape kan ??
tp tu la hakikatnya...sbenarnya ak g jalan2 nie mnggu lpas...tp sje na update skang...haha

haaa esok ak na folow mbe balik pahang lak...ta pena g kuantan...na mrasa la kan...hehe...lpas abes klas professional development sok ak blah la dr poli nie trus ke kl sentral then bli tiket trus ke kuantan...... www.tips-fb.com

Tuesday, February 1, 2011

pabila bdak klang folow ak blik ipoh...

naa....hahaha 29 jan 11 aritu kakak kawan poli ak iaitu leein kawin....so leein ajak la mbe2 kelas dye trmasuk ak dtg at majlis uh....uma ak ngn uma leein sgt dkat so wajib dtg la kan tlong2 ap yg patut...*sumpah ak ta tlong pape pun...haha
tp dlm byk2 kawan klas kitowg..hnya segelintir je yg dtg...sgelintir ke ?? emm bole la tu...yg ak igt yg ak prasan yg ak tawu yg dtg msa majlis mlm uh kita ada eez si boroi..keror si keroro...nadd si teddy..lela si kakak..zyrul si capang...opps !! hehe..aathivan si errkk no komen...hehe lg sape ha ?? emmm....tu je la kowt bdak klas kitowg...dlm byk2 nama uh...eez ngn keror nie dbawah tanggungan ak aw...HAHA...ak yg sdiakan transport durg....*wlaupun bkn kete ak o ak yg drive...haha...lpas durg abes wktu mnginap at uma yg leein sewa...eez ngn keror tdo at kg ak lak.......cm nie...dr ari jumaat smpy ahad durg tdo at uma yg leein sewa...ari ahad smpy isnin durg tdo at kg ak...dkat je ngn uma ak...then tgh ari senin uh keror kna blik disebabkn mndapat brita yg mnyedihkan...kawan baik dye meninggal dunia......Al-Fatihah.......semoga rohnya berada disamping org yg briman...kbetulan....kawan eez pun mngalami prkara yg sama....mninggal dnia slepas strok yg agak lama....huhu...pada wktu yg sama plak uh...ta sangka kan...takdir Tuhan.......

so ptg isnin uh ak g anta eez g tdo uma zyrul plak....sbb ak ad hal yg ta dpt dielakkan....sory eez hehe.....ta dpt na jga kaw lama2......slasa pg nie...eez blik ke kl dgn mnaiki kte api yg laju uh....ETS...pehhh...haha

nie at foodcourt jayjay...durg tgh bncg na game ak la tu...ggrrr

tgk uh...kushuk btul durg nie tgk belu maen bnda alah tu.....yg si belu nie bajet pro je maen HAHA


ni at rooftop jayjay......jgn na mrokok sgt lahh.....HAHA

haha jantan2 nie bershopping kasut lah weh...mura je bang...beli la.....HAHA

ok no komen...haha ak fhm eez kaw tkanan drive at banda ipoh kan HAHA

haa nie ap kes plak nie.....na mnyangap dlm kete lak ke.....ak fhm korg pnat...tp ta yah la na tnjuk dpn kamera ak HAHA

eh nie kat mana plak nie ?? haha nie at dpn uma yg leein sewa...jgn na bwat mke comel sgt la eez HAHA

tangan sape lg yg at blakang2 uh ?? semak je.........=)

haaa nie da time at kg ak.....sje ak bg durg tdo sini...bg mrasa sket suasana at kg di perak nie...hehe
sjuk an aur tlaga tu eez....ggrrr

muka bwu lpas bngun yg ta mandi2 lg...HAHA





ntah beskal sape la yg kaw rembat ye eez...slamat ke lg beskal uh ?? cm na roboh je ak tgk...ngeee

'angkat kain..ari mau ujan...'...haha rajinnya ank truna klang mali nie....


cehh...sempat lg kaw na berposing ehh...dah2 g siap cpt...kaw uh na blik klang da....


alah alah sweetnya....mentang2 la bru cpl ye...jgn na hepy sgt la haha
@terminal bus medan gpeng

ta payah na wt mke comel la keror...bus na jalan da tu...bek naek cpt HAHA..
to nina..jgn na sdih2 sgt la...laki kaw uh bkn pegi brperang pun...hehe.....

haa...tu la coretan yg dpt ak tlis kat sini.....law ad bnda yg trtinggal..dharapkan bwat2 lpe kan jela...hehe.........
overall,ak ase truja jgak ngn durg2 ni...ak ngn mbe ak bwak durg pusing satu ipoh......tu pun durg kata ta puas lg...trutama si eez uh...eez..lost world of tambun next time ye..hehe msa ta mngizinkan la...
pape pun korg ttap msuk air...=)
www.tips-fb.com

Wednesday, January 26, 2011

pulau kapas vs KL

hahaha......amek kaw.....semester 1 nie ada 3 trip yg ak ase truja sgt na g.....2 trip wajib n lg 1 uh dak sem 3 yg invite......
1st trip uh kitowg kna g singgahsana hotel,PJ utk ap ntah la for subjek excellent hospitallity & customer service...then g trip ke kl.....tdo at hotel LE MERIDIEN beb...HAHA...then naik klcc tngkat 86...tp motif utama g kl uh utk g MATTA FAIR at PWTC...

trip yg latest lak ke pulau kapas,terengganu......yg nie ta tawu na g ke ta....bajet ke kl rm250...ke hotel singgahsana uh FOC...pulau kapas nie lak rm270...perghhh...haha

ak nie seumur hidup ta pena g trengganu....so apa salahnya law ak g kan....bknnya salu....huhu...... www.tips-fb.com

Sunday, January 23, 2011

naek kete or bus ??

aku ase sangat mls na g kelas esok smpy la jumaat nie.....sbb lpas uh da stat cuti mid sem sminggu bg dak2 politeknik......ak ta saba na balik ipoh...rndu kat mak...kat kiki edward erich aka kucing ksyanganku....kat mbe2 garikku....paling ak rndu ialah bilik aku !! haha 
kali nie ak balik skali ngn mbe dari pahang....dye na g jmpa sdare dye katanya......


skang nie ak dlm dilemma sgt na balik cm ne ujung mnggu dpn nie....na balik ngn mbe2 naek bus ke o suh mbe jemput ak ????? 


kang law suh mbe ak jmput kang sian lak at mbe2 poli ak uh...durg msti na folow skali naek kete...tp masalahnya kereta ye...haha aley2 pun bole bwk 3 4 owg je....yg lain uh cm ne ??? hmmm...
ta kan na berhimpit....aiyooo....hahahaha
law cm uh bek balik naek kete api je ramai2....hahahaha
heee....apa la prasaan durg brada at situ....yekk

so memandangkan ak ta na kjadian mcm at atas uh trjadi at ak so ak da decide ak balik ngn mbe2 poli ak jela....by bus.........harap2 la bus tu nnt ta sarat cm kete api nie...hahaha
www.tips-fb.com

Wednesday, January 19, 2011

webbie @ kelas !!





hahahaha..entry kali nie mello na ltak pixca2 webcam mello at kelas.....huhu.....memandangkan lecturer2 mello sumenya sporting2.....eerrkkk ta sume la....ad yg cm hampeh......
mls na tlis byk2.....kamorg tgk je le pixca2 nie......=)




nie time kelas Islamic Education 1....na tnggu giliran wt presentation hehe =)


eerrkkk nie bukan at kelas....tp at cafe kamsis....haha tersesat lak gmbr nie....


nie plak at kelas Tourism Malaysia.....kelas wktu pagi ari isnin memg memalaskan




haa nie plak time at panggung syarahan utama subjek English Communication 1...tgh tnggu gliran na wt sketch presentation aka berlakon beb hahaha....

haaa nmpak kan.....haa.....tu la serba sket gmbr ak at kelas @ psis nie..................=)








www.tips-fb.com

Tuesday, January 18, 2011

gedik gedik @ pantai behind poli

waaa.....da lama btul mello ta update belog nie...gggrrr...tape tape......mello skang idup sihat at politeknik nie......
kawan kawan pun makin ramai....best ahh semester 1 at poli nie....wlaupun byk asgment...ggrrrr....tp sempat gak kitowg g pantai........lpak2 pasang skandal...huhu.....
sweet ta ??? sweet an hahahaha





itu la serba sket pixca maksiat kitowg.....korg njoy o meluat ke ap so lantak lahh....hahahaha......
the end....=)


www.tips-fb.com